Luontopäiväkirja

Kesäkuu 10, 2015

Melontaillan peruutus

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 5:00 am

Hei

Keskiviikkona 10.6. melontailta on valitettavasti peruttava muiden kiireiden takia. Seuraavan kerran sitten ensi viikolla.

Kesäkuu 2, 2015

Melontakausi alkaa!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 5:46 pm

Jukka heräsi taas talviunilta - myöhään kuten aina. Touhua on kuitenkin ollut koko kevään ajan. Korvien väliä askarruttaa eniten kaksi mehiläispesääni Nyrölässä eli miten ne menestyvät, miten niitä tulisi osata hoitaa ja saapiko sitä hunajaa sitten lainkaan elokuussa. Toivotaan, että kaikki menisi hyvin.

Melontakausi alkaa keskiviikkona 3.6. Perinteisesti olemme lähteneet Luonetjärven uimarannalta Tervaskadun päästä, melomme länsirannan kautta Peuraniemen laavulle ja palaamme tauon jälkeen takaisin kotirantaan. Kannattaa tulla vaikkapa varttia vaille rannalle, niin saat sopivan menopelin allesi. HInta on aikuisille 20 eur ja 10 eur alle 15-vuotiaille. Kannattaa varautua aina siihen, että voi sataa ja tuulla kovasti. Silloin voimme tehdä päätöksen olla lähtemättä tai meloa sitten Hietajärven puolella.

Tulevana keskiviikkona eli 3.6. on säätiedotuksen mukaan keli sen verran huono, ettei kannata lähteä vesille. Turvallisuus ennen kaikkea! Mutta tavataan sitten seuraavana keskiviikkona.

Helmikuu 1, 2015

Lähde lumikenkäilemään!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 9:01 am

Hei vaan luonnon ystävät!

Kerrankin on lunta riittävästi! Hiihdon ohella lumikenkäily on hyvä liikuntalaji tähän vuodenaikaan. Yhtään askellusta et saa ilmaiseksi, voit kulkea lumikengillä vaikeassakin maastossa ja löydät sellaisiin kohteisiin, joihin suksilla ei pääse. Muutaman kilometrin lenkillä rasva kyllä palaa ja saat uusia kokemuksia erilaisissa maastoissa liikuttaessa.

Jukan tokka järjestää kevään aikana lumikenkäretkiä Jyväskylän ja Tikkakosken seuduilla. Voit myös vuokrata lumikenkiä jos porukalla haluatte lähteä luontoon. Ohjatuilla retkillä tarjoan juoavaa ja retkieväät. Käytössä on TSL 810-merkkisiä lumikenkiä 16:lle tallaajalle, joten isollakin porukalla pääsette lumikenkäilemään.

Tulevista retkistä kerron enemmän Eräopaspalvelu Jukan tokan facebook-sivuilla, joten seuraa ilmoitteluani sieltä. Nettisivujeni Tarjouspyyntö- palkista voit jättää tarjouspyynnön. Ja tietenkin voit soittaa minulle suoraan.

Ohjattujen retkien hinta on 20 eur/henkilö, johon sisältyy retkieväs. Retki järjestetään, jos on vähintään viisi osallistujaa.

Siispä - luontoon!

Jukka, 040-7599 864, luontoon@jukantokka.fi

Kesäkuu 24, 2014

Keskiviikko-melonnat jatkuvat

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 11:41 am

Hei!

Keskiviikko-melonnat jatkuvat seuraavilla viikoilla: 26, 27, 28, 30, 32-31 ja kelien mukaan vielä syyskuussakin.

Lähtöpaikka ja aika on Luonetjärven uimaranta klo 18.00; kannattaa tulla vaikkapa hieman aikaisemminkin varaamaan oma kanootti tai kajakki. Melomme rauhallista vauhtia ja Peuraniemessä pidämme taukoa. Retken kesto on noin kaksi tuntia. Kelin mukaan kannattaa varata lämmintä vaatetta ja juotavaa, mutta laavulla tarjoan lisäksi pientä eväspalaa.

Retken hinta on aikuisilta 20 eur ja lapsilta alle 15-vuotta 10 eur.

Tervetuloa!

Toukokuu 19, 2014

Keskiviikko-melonnat alkavat 28.5.

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 7:13 pm

Hei vaan luonnon ystävät!

Keskiviikko-melonnat alkavat 28.5. Messuesitteessä lupasin jo melontaa tälle keskiviikolle, mutta tuleva viikonloppu teettää hieman töitä. Joten tulkaapa sitten ensi viikolla. Lähtöpaikka on Luonetjärven uimaranta klo 18.00. Opastetun retken hinta 20 eur aikuiset ja 10 eur alle 15-vuotiaat. Hintaan sisältyy retkieväs ja juotavaa. Rauhallisen melonta-ohjelman kesto on noin kaksi tuntia.

Ja muistakaapa tuo Jukan tokka Rogaining- tapahtuma tulevana viikonloppuna! Mukaan mahtuu vielä ja kajakkeja ja kanootteja on muutamalle joukkueelle.

Tervetuloa

Toukokuu 16, 2014

Jukan tokka Rogaining Tikkakoskella 25.5.2014

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 12:37 pm

Hei

Tulkaapa kisaan!

JUKAN TOKKA ROGAINING TIKKAKOSKELLA 25.5.2014 klo 12.00

Tervetuloa melontakisaan!

Viime vuonna Jyväskylän Aikuisopistossa opiskellessani kehittelin uutta melontatuotetta, jota pyydän nyt testaamaan. Rogaining- kisoja on Suomessa järjestetty jo muutamia vuosia. Liikuntalajeina on ollut suunnistusta, pyöräilyä ja myös melontaa. Jyväskylän seudulla ei vielä näitä kisoja ole ollut, ja tämä suunnittelemani kisa painottuu selkeästi melontaan.

Kisan idea on seuraava:
- Tikkakosken Luonetjärven rannoilla ja rantojen läheisyydessä on rasteja noin 30 kpl, jotka on pisteytetty etäisyyden ja vaikeusasteen mukaan 1-4:ään. Kilpailukartan rastin tunnus on kaksinumeroinen, jonka viimeinen numero merkitsee rastilta saatua pistemäärää. Rastilla on myös kirjaintunnus, jonka kilpailija ottaa kilpailukorttiinsa
- kisailijoista muodostetaan joukkueita. Joukkueessa voi olla vaikkapa 3 henkilöä, joista 1 meloo kajakilla ja 2 kanootilla (tai miten kalustoa on saatavilla…). Olisi hyvä. että toisit mukanasi oman kajakkisi tai kanoottisi, jotta saisimme enemmän kalustoa vesille (minulla kun ei kalustoa riitä ehkä kaikille)
- 15 minuuttia ennen lähtöä joukkue saa kartan, josta joukkue näkee rastit ja niiden pisteytyksen. Joukkue voi sinä aikana miettiä, miten saisi mahdollisimman monta rastia kierrettyä niin, että saisi mahdollisimman monta rastipistettä, mutta ei kuitenkaan menettäisi maaliintulossa yhtään pistettä. Joukkue voi siis hajaantua, rannalle voi rantautua ja hakea rastin/rasteja juoksemalla. Maaliin joukkueen on tultava kanooteilla/kajakeilla. Joukkueen maaliintuloaika on viimeisenä tulleen kajakin/kanootin tuloaika
- kilpailuaika on 1,5 tuntia. Mikäli joukkue myöhästyy maaliin tulosta, niin alkavasta kahdesta minuutista saa 5 pisteen sakon, joka vähennetään loppupisteistä
- se joukkue, jolla on eniten rastipisteitä (vähennettynä mahdolliset sakkopisteet) voittaa. Jos pisteet ovat samat, niin maaliintuloaika ratkaisee. Sijoitukset tulevat siis maaliintuloajan ja pisteiden mukaan.

Osallistumismaksu on vain 10 euroa/hlö, koska tätä tuotetta vielä testataan. Haluan teiltä hyviä kommentteja ja vinkkejä. Kisan alussa tarjoan pienen alkupalan ja laavulla kahvi/tee/mehu/vesi, makea ja suolainen piirakka, suklaa, kartta.

Pyydän ilmoittautumiset kisaan 22.5. mennessä sähköpostiin luontoon@jukantokka.fi

Kisaterveisin!

Jukka Mattila
Eräopaspalvelu Jukan tokka
040-7599 864
luontoon@jukantokka.fi

Syyskuu 15, 2013

Hauskaa syyskuuta!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 9:15 am

Hei vaan luonnon ysävät!

Ensimmäiseksi pitää ilmoittaa, että oma sähköpostini Jukka Mattila (jsmattila@kolumbus.fi) ei tällä hetkellä jostain syystä toimi. Se kyllä lähettää mutta ei vastaanota viestejä. Joten jos sinulla on asiaa postin kautta asiaa, niin ota yhteyttä Jukan tokan postiin luontoon@jukantokka.fi. Toivottavasti saan tämän harmillisen asian korjatuksi tulevalla viikolla Elisan kautta.

Syksy on ollut oikein mukavaa retkeilyaikaa, joten liikkukaapa luonnossa!

Jukka

Elokuu 28, 2013

Kesän viimeinen melontailta

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 9:50 am

Hei vaan melonnan ystävät!

Tänään keskiviikkona 28.8. on sitten viimeinen melontailta. Tulkaapa mukaan, keli on ainakin hyvä ja ehkäpä puolikas kuutakin näkyy rantaan palatessa. Viimeisen illan kunniaksi kaikki melontailloissa olleet pääsevät ilmaiseksi!

Melontailta on ollut ihan hyvä juttu, vaikka osallistujia ei niin kovin paljoa ollutkaan. Joskus on menty pienellä porukalla, joskus suuremmalla mutta vain muutamaa alkukauden tyhjää keikkaa lukuunottamatta on kuitenkin aina päästy vesille. Kesällä pidettiin myös Kajakkimelontaan tutustuminen-tapahtuma, jota vietimme sateisessa ja kylmässä säässä kahtena iltana. Yhden pidemmän retken olemme tehneet Laukaan satamasta Tarvaalanvirralle Kirkkoniemeen. Silläkin retkellä satoi ja tuulikin oli aika kova, mutta muuten retki oli onnistunut.

Toki vielä pääsee melomaan. Syyskuussa on hienoja sumuisia aamuja ja pimeneviä iltoja, joten kannattaa kyllä tulla vesille. Syyskuun 19.päivänä on täysikuu, joten sitäkin voi lähteä vesille katsomaan. Ehkäpä silloin näkee myös revontulia.

Hyvää alkavaa syyskuuta. Käykääpä sieni- ja marjametsässä!

Elokuu 11, 2013

Melontaretki Laukaan Tarvaalanvirralle 17.8.

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 7:18 am

ERÄ & ILON MELONTARETKI LAUKAASTA TARVAALANVIRRALLE 17.8.2013

Lähde mukaan elokuiselle melontaretkelle Laukaaseen. Matkalla tutustumme Saraakallion kivikautisiin maalauksiin ja jatkamme sen jälkeen Tarvaalanvirralle. Taukoa pidämme Kirkkoniemessä Kuusveden eteläpäässä. Ruokailtuamme palaamme samaa reittiä takaisin.
Vaatimustasoltaan retki on keskitasoa, jolta edellytetään aiempaa melontakokemusta kajakilla. Tähän melontakurssikin riittää mainiosti. Tarvaalanvirta on pieni mukava haaste ylä-ja alavirtaan melottaessa.

Lauantai 17.8.2013:
• kokoontuminen Laukaan satamassa klo 10.00
• ohjeistus tulevasta retkestä
• reitti on Laukaan satama - Saraakallioiden kalliomaalaukset- Tarvaalan virta – Kirkkoniemi – Laukaa. Reitin pituus on noin 18 km.

Hinta: Jukan tokan melontakurssin käyneiltä 30/hlö, muilta 40 eur/hlö
- kajakit osallistujille
- nokipannukahvit ja pientä purtavaa Tarvaalan Kirkkoniemessä, ota mukaan myös omat eväät ja juotavaa

Ilmoittautumiset:
Ilmoittaudu Jukalle tai Leenalle 14.8.2013 mennessä. Retki toteutuu, mikäli on kuusi lähtijää.

Asiakkaan varusteet: Sään mukainen varustus ja henkilökohtaiset tarvikkeet.

Lisätietoja retkestä: Mikäli retki toteutuu, lähetetään asiakkaalle tarkempi suunnitelma melontaretkestä. Osallistujien turvallisuuden varmistamiseksi toimitaan retkellä Kanoottiliiton laatiman Melonnan turvallisuusohjeen mukaisesti. Retken johtaja laatii retkestä turvallisuussuunnitelman, joka pitää sisällään mm. retken riskianalyysin ja pelastussuunnitelman. Tarvittaessa pyydetään etukäteen ennakkotiedot osallistujista. Kajakkimelontaan tutustuminen- kurssin suorittaneille voidaan tämän retken jälkeen antaa Melonnan peruskurssin diplomi.

Lisätietoja antavat: Jukka Mattila, puh 040-7599 864, luontoon@jukantokka.fi ja Leena Rihto, puh 040-556 0370, leena.rihto@pilatesplus.fi.

Heinäkuu 25, 2013

Jukka lomailee Tenolla

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 6:33 pm

Hei vaan luonnon ystävät!

Tulevan viikon Jukka lomailee Tenolla. Muutama vuosi on kulunut siitä, kun siellä viimeksi kävin, mutta nyt lohen kalastukseen on taas mahdollisuus. Siispä keskiviikkona 31.7. ei ole Keskiviikko-melontailtaa. Melontaillat jatkuvat vielä elokuun ajan.

Keskiviikkona 21.8. on täysikuu ja silloin melomme otsalamppujen kanssa hämärässä ja pimeässä ihastellen täysikuuta. Tulkaapa silloin mukaan elämykselliselle retkelle!

Tapaamisiin!

Jukka

Seuraava sivu »

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla