Luontopäiväkirja

Syyskuu 30, 2011

Autiojoelle melomaan!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 5:10 pm

Hei vaan luonnon ja melonnan ystävät!

Autiojoki on mahtavassa tulvassa. Nyt pääsee kokemaan jokimelonnan riemuja - tai sitten ei! Kaatuneita puita ja oksia pitää väistellä, siltoja ohitella ja yrittää meloa niin, ettei virta vie kajakkia minne sattuu. Lähtöpaikkana paras on Tikkakoskella Oskarinkadun päässä, josta joki on n. 30 metrin päässä ja lähtöpaikka on kohtalainen. Matkaa voidaan tehdä Autiojoen tien ali vielä n. kilometrin päähän, jossa alkaa lyhyt Survonkoski. Siellä voi pitää taukoa ennen matkan jatkamista Puuppolaan tai sitten palata vastavirtaan takaisin, jos ja kun voimat riittää. Puuppolaan matkaa kertyy n. 7-8 km ja muutamia kertoja pitää nousta kajakista pois. Sopimuksen mukaan Puuppolassa on auto vastassa, jotta saadaan melojat takaisin lähtöpaikalle (paitsi jos on voimia meloa vielä takaisin…)

Kerätkääpä 2-3 hengen porukka ja lähtekää mukaan! Huonoimmat rönttävaatteet ja lämmntä vaatetta ylle sekä varavaatetta mukaan - juotavaa ja syötävää tulee minulta. Pelinavaus alkaa jo lauantaina 30.9. mutta jos vedet ovat tässä korkeudessa koko syksyn, niin mahdollisuuksia on mennä vielä vaikka kuinka monta kertaa.

Sen verran työläs on tämä retki, että hinta per/hlö on 35 euroa - ei ole hinnan kiroissa!

Unohtumaton kokemus, jota ei voi jättää käyttämättä!

Jukka
040-7599 864
jsmattila@kolumbus.fi
www.jukantokka.fi

Syyskuu 11, 2011

Hyvää syksyn alkua!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 6:05 pm

Moikka!

Onpa taas kulunut aikaa viime kerran kirjoituksista.

Tulevalla viikolla 12.-17.9. olen Kuusamossa patikoimassa Karhunkierrosta. Joka paikasta en pääse vastaamaan puhelimeen, mutta jos haluat vielä melomaan, patikoimaan tai vaikkapa opastetulle sieniretkelle, niin laita tarjouspyynnön kautta toiveesi. Vapaita päiviä kyllä löytyy kun sovitellaan.

Terveisin,

Jukka
040-7599 864

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla