Luontopäiväkirja

Tammikuu 29, 2012

Vuoden parhaat lumikenkäkelit!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 10:22 am

Hei vaan luonnon ystävät!

Meneillään on vuoden parhaat lumikenkäkelit. Lumi kantaa juuri sopivasti, eikä mene ihan pohjia myöten kuin pusikoissa. KUlkiessa pakkanenkaan ei haittaa, ja metssäisessä maastossa ei juuri tuulekaan.

Ostin hieman lisää lumikenkiä, joten nyt 17 hengen porukkakin pääsee kerralla liikkumaan. Vaatetus vaan kelin mukaan: lämmintä kerrospukeutumista ja tuulelta suojaavaa päällysvaatetusta. Jalkoihin vaelluskengät tai Kuomat, jotka ovat ihan mainiot lämpösaappaat lumikenkäilyynkin.

Tässä on muutamia kuvia paikoista, joissa olen jo tänä talvena kenkäillyt.

_dsc7303a.jpg

_dsc7337a.jpg

_dsc7390aa.jpg

Lähtekääpä luontoon kulkemaan! Olen kuullut, että lumikenkäily olisi 20 % tehokkaampaa kuin kävely, joten sen voisi nyt sitten tulla todistamaan. Parin tunnin lenkillä saadaan raitista ilmaa ja keitänpä vielä nokipannukahvitkin.

Tervetuloa!

Tammikuu 11, 2012

Lumikenkäretki 22.1.2012

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 5:38 pm

Hei vaan luonnon ystävät!

Talven ensimmäinen lumikenkäretki järjestetään su 22.1.2012 klo 10.00 Tikkakoskella Sarpatin laavun ympäristössä. Kenkäilemme Metsäpolulla ja sen ympäristöissä noin 3-4 km/2-3 tuntia ja Sarpatin laavulla nautitaan lopuksi nokipannukahvit ja retkieväät. Lumikenkiä on 13:lle retkeilijälle. Retki tehdään yhdessä Pilatesplussan kanssa.

Retken hinta 25 eur/hlö. Maksu käteisellä paikan päällä.

Ilmoittaudu Jukalle viimeistään 19.1. mennessä.

Tervetuloa luontoon!

Jukka

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla