Luontopäiväkirja

Joulukuu 25, 2012

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Aihe: Liikkeellä luonnossa — jukka @ 1:25 pm

Hei vaan luonnon ystävät

Hyvää Joulun aikaa ja Liikunnallista Uutta Vuotta 2013!

Talvinen maisema on nyt niin kaunis, että ei muuta kuin ylös, ulos ja lenkille. Hiihto on suomalaisten suosikki talvella, ja lumikenkäilykin kerää harrastajia paljon. Nyt onkin lunta jo riittävästi lumikenkäilyyn - meno ei ole liian raskasta, kun lumi on pakkaslunta eikä sitä ole polveen asti. Tulkaapa kokeilemaan, jos ette ole vielä lumikenkiä jalassanne pitäneet. Lumikengillä voi kulkea vaikeissakin paikoissa, jonne suksilla ei pääse. Tikkakosken ympäristössä on hienoja kallioita, joihin voimme käydä tutustumassa.

Yrityksille suosittelen tutustumista Kallioplanetaarioon, jossa on mahdollisuus lumikenköilyn lisäksi planetaarioesitykseen ja hyvään ruokaan.

Hyvää alkavaa vuotta!

_dsc2213_1.JPG

Jukka

Joulukuu 10, 2012

Nyt lumikenkäilemään!

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 8:14 am

Hei vaan luonnon ystävät!

Lunta on tullut jo sen verran, että nyt pääsee lumikenkäilemään. Kenkiä ja sauvoja on 15:lle retkeilijälle ja reittejä on valittavissa vaikka kuinka. Voimme kenkäillä luontopoluilla, metsissä ja kallioillakin, kuten Jukan tokan facebook-sivujen kuvassa Vääränvuorella. Lämmintä vaatetta mukaan ja mieluiten korkeavartiset kengät, niin lunta ei mene nilkkaan. Retkelle otan mukaan lämmintä mehua tai kahvia ja pientä retkievästä.

Ihan hyvä vaihtoehto on se, että tulette viettämään iltapäivää Kallioplanetaariolle tai Ränssin Kievarille. Lumikenkäilyn jälkeen hyvä ruoka ja sauna varmasti maistuu!

Kuvassa on Vääränvuoren kallioita, joiden rinteiltä voi bongata ilveksen jäljet!

Tervetuloa luontoon!

_dsc7337a.jpg

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla