Luontopäiväkirja

Helmikuu 17, 2013

Lumikenkäretket ovat nyt suosittuja

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 4:28 pm

Hei vaan luonnon ystävät!

Lumikenkäilyn suosio Suomessa kasvaa! Näin kerrotaan Suomen Ladun tuoreimmassa numerossa:
Tuhansia vuosia vanha. Arktisten alueiden asuttaja. Keksintönä pyörän veroinen. Lumikenkäily lumoaa luonnossa liikkujan.

Eikä ihme, sillä onhan rauhallinen kulku lumisessa maastossa jo sellaisenaan elämys. Se on tahdin hidastamista, kotoilua, luontoilua ja ekologista. Lumikengillä voit lähteä syvemmälle metsään, reitille, jonne on vaikea päästä metsäsuksilla ja mahdoton päästä murtsikoilla. Voit kiivetä jyrkkää vuoren rinnettä tai lasketella ja hyppiä alarinnettä.

Nämä kuvat on otettu läheltä Tikkakoskea Halsvuorelta ja Vääränvuorelta, jotka ovat omia suosikkejani (klikkaa kuvaa niin saat sen suuremmaksi):
Halsvuori:
_dsc7368a.jpg

_dsc7372a.jpg

_dsc7390b.jpg

Ja tässä Vääränvuorelta:
_dsc3126a.jpg

_dsc7254a.jpg

_dsc7284a.jpg

Molemmat luontokohteet ovat aika vaikeasti saavutettavia talvisin ilman lumikenkiä.

Tässäpä vinkki niin yrityksille, työyhteisöille kuin kaveriporukoillekin: kootkaa porukka ja lähtekää viettämään iltapäivää luonnossa. Muutaman kilometrin lumikenkäily, nokipannukahvit ja retkieväät ja mieli on taas entistäkin virkeämpi!

Tervetuloa!
Jukka
040-7599 864
luontoon@jukantokka.fi

Lumikenkäretkellä Ränssinkorvessa

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 8:46 am

Hei vaan luonnon ystävät!

Lauantaina 16.2. teimme lumikenkäretken Ränssinkorven maisemiin Kuikan kylässä. Alkumatkalla kävimme Heinosen järven takana olevilla kallioilla ja sieltä matkamme jatkui kohti Kivimäkeä. Ihan Ränssinkorpeen emme menneet, mutta sen liepeillä kyllä olimme. Lumijälkiä tutkittiin, ja löysimme mm. ilveksen, näädän, oravan, pyyn, päästäisen ja myyrien jälkiä. Puolivälissä retkeä istuttiin nuotiolla, syötiin retkieväitä ja keitettiin nokipannukahvit. Pituutta retkelle tuli noin kuusi kilometriä ja kaloreita kului suunnilleen 1500. Lumikenkäily käy tosiaan kuntolenkistä, varsinkin jos kulkee hieman enemmän umpihangessa.

Retken jälkeen pääsimme Ränssin Kievarin saunaan ja kaikki kävimme vielä avannossakin.

Olipa mahtava retki - kiitos kaikille mukana olleille!

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla