Luontopäiväkirja

Elokuu 28, 2013

Kesän viimeinen melontailta

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 9:50 am

Hei vaan melonnan ystävät!

Tänään keskiviikkona 28.8. on sitten viimeinen melontailta. Tulkaapa mukaan, keli on ainakin hyvä ja ehkäpä puolikas kuutakin näkyy rantaan palatessa. Viimeisen illan kunniaksi kaikki melontailloissa olleet pääsevät ilmaiseksi!

Melontailta on ollut ihan hyvä juttu, vaikka osallistujia ei niin kovin paljoa ollutkaan. Joskus on menty pienellä porukalla, joskus suuremmalla mutta vain muutamaa alkukauden tyhjää keikkaa lukuunottamatta on kuitenkin aina päästy vesille. Kesällä pidettiin myös Kajakkimelontaan tutustuminen-tapahtuma, jota vietimme sateisessa ja kylmässä säässä kahtena iltana. Yhden pidemmän retken olemme tehneet Laukaan satamasta Tarvaalanvirralle Kirkkoniemeen. Silläkin retkellä satoi ja tuulikin oli aika kova, mutta muuten retki oli onnistunut.

Toki vielä pääsee melomaan. Syyskuussa on hienoja sumuisia aamuja ja pimeneviä iltoja, joten kannattaa kyllä tulla vesille. Syyskuun 19.päivänä on täysikuu, joten sitäkin voi lähteä vesille katsomaan. Ehkäpä silloin näkee myös revontulia.

Hyvää alkavaa syyskuuta. Käykääpä sieni- ja marjametsässä!

Elokuu 11, 2013

Melontaretki Laukaan Tarvaalanvirralle 17.8.

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 7:18 am

ERÄ & ILON MELONTARETKI LAUKAASTA TARVAALANVIRRALLE 17.8.2013

Lähde mukaan elokuiselle melontaretkelle Laukaaseen. Matkalla tutustumme Saraakallion kivikautisiin maalauksiin ja jatkamme sen jälkeen Tarvaalanvirralle. Taukoa pidämme Kirkkoniemessä Kuusveden eteläpäässä. Ruokailtuamme palaamme samaa reittiä takaisin.
Vaatimustasoltaan retki on keskitasoa, jolta edellytetään aiempaa melontakokemusta kajakilla. Tähän melontakurssikin riittää mainiosti. Tarvaalanvirta on pieni mukava haaste ylä-ja alavirtaan melottaessa.

Lauantai 17.8.2013:
• kokoontuminen Laukaan satamassa klo 10.00
• ohjeistus tulevasta retkestä
• reitti on Laukaan satama - Saraakallioiden kalliomaalaukset- Tarvaalan virta – Kirkkoniemi – Laukaa. Reitin pituus on noin 18 km.

Hinta: Jukan tokan melontakurssin käyneiltä 30/hlö, muilta 40 eur/hlö
- kajakit osallistujille
- nokipannukahvit ja pientä purtavaa Tarvaalan Kirkkoniemessä, ota mukaan myös omat eväät ja juotavaa

Ilmoittautumiset:
Ilmoittaudu Jukalle tai Leenalle 14.8.2013 mennessä. Retki toteutuu, mikäli on kuusi lähtijää.

Asiakkaan varusteet: Sään mukainen varustus ja henkilökohtaiset tarvikkeet.

Lisätietoja retkestä: Mikäli retki toteutuu, lähetetään asiakkaalle tarkempi suunnitelma melontaretkestä. Osallistujien turvallisuuden varmistamiseksi toimitaan retkellä Kanoottiliiton laatiman Melonnan turvallisuusohjeen mukaisesti. Retken johtaja laatii retkestä turvallisuussuunnitelman, joka pitää sisällään mm. retken riskianalyysin ja pelastussuunnitelman. Tarvittaessa pyydetään etukäteen ennakkotiedot osallistujista. Kajakkimelontaan tutustuminen- kurssin suorittaneille voidaan tämän retken jälkeen antaa Melonnan peruskurssin diplomi.

Lisätietoja antavat: Jukka Mattila, puh 040-7599 864, luontoon@jukantokka.fi ja Leena Rihto, puh 040-556 0370, leena.rihto@pilatesplus.fi.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla