Luontopäiväkirja

Tammikuu 11, 2008

Vuoden vaihtuessa

Aihe: Liikkeellä luonnossa — jukka @ 7:11 am

p1010100.JPG

Hei vaan luonnon ystävät!

Viimeksi kirjoittelin kesällä tätä luontopäiväkirjaa kun lähdin Tenolle. Moni luuli varmaan, että virta vei miehen mennessään, mutta onneksi ei sentään niin käynyt. Uuden vuoden lupauksena lupaan lukijoille, että nyt kirjoitan säännöllisesti enkä pidä pitkiä taukoja. Ikävintä oli tässä syksyn aikana, että kamerani vaurioitui, enkä pysty saamana uusia kuvia vähään aikaan. Pitää käyttää niitä, joita on arkistossa.

Talvinen metsä on aika hiljainen tällä hetkellä. Tammikuun talvilintulaskennassa tulos jäi vain 10 lajiin,vaikka kuulostelin ja seisahtelin reitillä aika ajoin. Viime vuoteen verrattuna lintujen määrä on vähäisempi ja lajejakin on vähemmän. Näkyvin puute on käpylinnut, joita ei ole näkynyt lainkaan. Viime vuonnahan niitä oli todella runsaasti. Ruokinnalla ei ole käynyt keltasirkkujakaan.

Vahvistunut myyräkanta lupaa hyvää pöllövuotta. Koko syksyn olenkin panostanut Tikkakosken, Kuikan, Jokihaaran ja Vehniän seutujen pöllön pönttöjen tarkastuksiin. Olen korjaillut huonokuntoisia ja vienyt joitain uusiakin metsiin. Näillä seuduilla on kierroksessa nyt noin 60 pönttöä viiru-, lehto-, helmi- ja varpuspöllöille, joten ihan varmasti jossakin niistä on pesintä tulevana keväänä. Ensimmäiset tarkastukset pesinnöistä teen huhtikuun puolivälin paikkeilla, joten jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, niin ota yhteyttä.

Siitä Tenon reissusta vielä. Kalakelit olivat niin kehnot että ilman lohta jäätiin. Veljeni Jarin kanssa siirryimmekin lintuharrastuksen pariin ja saimme hienoja kokemuksia löytäessämme uusia lajeja. Pulmankijärvellä tapasimme hiiripöllöpoikueen. Juuri ja juuri lentokykyiset poikaset istuivat tunturikoivujen oksilla arkoina.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja toistaiseksi.

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana. TrackBack URL

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla