Luontopäiväkirja

Tammikuu 9, 2009

Keski-Suomen lintutieteellisen yhdistyksen Talviralli

Aihe: Liikkeellä luonnossa — jukka @ 1:24 pm

Hei vaan luonnon ystävät!

Tulevana lauantaina järjestää Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys perinteisen Talvirallin. Rallissa 2-5 miehiset joukkueet yrittävät löytää Keski-Suomen alueelta mahdollisimman monta lintulajia. Kisa alkaa aamulla ja päättyy klo 16.00. Naapurini Juhan kanssa osallistumme luomusarjaan ja kävelemme sekä pyöräilemme täällä Tikkakoskella. Meillä ideana on enemmänkin ulkona olo ja luonnosta nauttiminen eikä niinkään kieli vyön alla meneminen. Tavoitteena olisi ainakin 15 lajia, jotka pitäisi kyllä Tikkakoskelta löytyä. Tuohimäkeen teemme kävelylenkin, ja sieltä pitäisi hakea töyhtötiainen, puukiipijä ja hippiäinen, mutta voi olla vaikeaa löytää. Töyhtötiaisen kyllä kuulee hyvin äänestä ja yleensä siinä “siivellä” tulee vielä nuo kaksi muutakin lajia. Koskikaraa yritämme etsiä Autiojoesta, sillä Luonetjärven päässä sitä ei vielä uudenvuoden aattona ollut.

Pähkinähakki on ollut miltei jokapäiväinen vieras ruokintapaikalla. Erityisesti sille kelpaa rasvapötkylä, mutta myös pähkinät. Parin viikon päästä 24.-25.1.2009 on valtakunnallinen Pihabongaus-tapahtuma, johon jokaisen lintujen ystävän kannattaa ottaa osaa. Tietoa Pihabongauksesta saat BirdLife Suomen internetsivuilta.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja toistaiseksi.

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana. TrackBack URL

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla