Luontopäiväkirja

Maaliskuu 5, 2007

Umpihangessa tiaisia kuvaamassa

Aihe: Liikkeellä luonnossa — jukka @ 4:11 pm

p1010079b.jpg

p1010090aa.jpg

Hei vaan luonnon ystävät!

Tänään tein pitkän umpihankiretken lumikengillä. Tikka-Mannilassa on Kanavuori niminen korkea mäki, jota ajattelin kierrellä. Mäen vieressä menee Kuokanjoki, joka laskee Tervajärveen Tikka-Mannilan pelloille. Tervajärvi on Natura-aluetta ja keväisin se on tärkeä muuttolintujen levähdyspaikka. Keli oli vähän raskas, kun märkä lumi oli jäätynyt ja pinnassa oli pientä kovempaa kerrosta. Mutta kuntoilusta se toki kävi. Kuokanjoen ylle oli kaatunut paljon puita ja tuumin, että sinne pitää mennä uudestaan lintujen pesintäaikaan.

Pellon vieressä olevassa kuusikossa sattui tiaisparvi vierelle, ja siitä parvesta tuli kuusitiainen aivan läheiselle oksalle. Harvoin sattuu näin lähelle ja kuusitiainen on muutenkin harvinaisempi tuttavuus. Tiaisistamme se on pienin. Sen erottaa hömötiaisesta siitä, että sillä on suurempi “leukalappu” kuin hömötiaisella. Niskassa on lisäksi valkea täplä. Ylemmässä kuvassa on hömötiainen ja alemmassa kuusitiainen.

Kannattaa joskus siis seurata tiaisia, sillä niiden parvesta voi löytää mm.töyhtötiaisen, hippiäisen ja puukiipijänkin. Siispä silmä tarkkana!

Ei kommentteja »

Ei kommentteja toistaiseksi.

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana. TrackBack URL

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla