Luontopäiväkirja

Toukokuu 16, 2014

Jukan tokka Rogaining Tikkakoskella 25.5.2014

Aihe: Liikkeellä luonnossa, Ajankohtaista — jukka @ 12:37 pm

Hei

Tulkaapa kisaan!

JUKAN TOKKA ROGAINING TIKKAKOSKELLA 25.5.2014 klo 12.00

Tervetuloa melontakisaan!

Viime vuonna Jyväskylän Aikuisopistossa opiskellessani kehittelin uutta melontatuotetta, jota pyydän nyt testaamaan. Rogaining- kisoja on Suomessa järjestetty jo muutamia vuosia. Liikuntalajeina on ollut suunnistusta, pyöräilyä ja myös melontaa. Jyväskylän seudulla ei vielä näitä kisoja ole ollut, ja tämä suunnittelemani kisa painottuu selkeästi melontaan.

Kisan idea on seuraava:
- Tikkakosken Luonetjärven rannoilla ja rantojen läheisyydessä on rasteja noin 30 kpl, jotka on pisteytetty etäisyyden ja vaikeusasteen mukaan 1-4:ään. Kilpailukartan rastin tunnus on kaksinumeroinen, jonka viimeinen numero merkitsee rastilta saatua pistemäärää. Rastilla on myös kirjaintunnus, jonka kilpailija ottaa kilpailukorttiinsa
- kisailijoista muodostetaan joukkueita. Joukkueessa voi olla vaikkapa 3 henkilöä, joista 1 meloo kajakilla ja 2 kanootilla (tai miten kalustoa on saatavilla…). Olisi hyvä. että toisit mukanasi oman kajakkisi tai kanoottisi, jotta saisimme enemmän kalustoa vesille (minulla kun ei kalustoa riitä ehkä kaikille)
- 15 minuuttia ennen lähtöä joukkue saa kartan, josta joukkue näkee rastit ja niiden pisteytyksen. Joukkue voi sinä aikana miettiä, miten saisi mahdollisimman monta rastia kierrettyä niin, että saisi mahdollisimman monta rastipistettä, mutta ei kuitenkaan menettäisi maaliintulossa yhtään pistettä. Joukkue voi siis hajaantua, rannalle voi rantautua ja hakea rastin/rasteja juoksemalla. Maaliin joukkueen on tultava kanooteilla/kajakeilla. Joukkueen maaliintuloaika on viimeisenä tulleen kajakin/kanootin tuloaika
- kilpailuaika on 1,5 tuntia. Mikäli joukkue myöhästyy maaliin tulosta, niin alkavasta kahdesta minuutista saa 5 pisteen sakon, joka vähennetään loppupisteistä
- se joukkue, jolla on eniten rastipisteitä (vähennettynä mahdolliset sakkopisteet) voittaa. Jos pisteet ovat samat, niin maaliintuloaika ratkaisee. Sijoitukset tulevat siis maaliintuloajan ja pisteiden mukaan.

Osallistumismaksu on vain 10 euroa/hlö, koska tätä tuotetta vielä testataan. Haluan teiltä hyviä kommentteja ja vinkkejä. Kisan alussa tarjoan pienen alkupalan ja laavulla kahvi/tee/mehu/vesi, makea ja suolainen piirakka, suklaa, kartta.

Pyydän ilmoittautumiset kisaan 22.5. mennessä sähköpostiin luontoon@jukantokka.fi

Kisaterveisin!

Jukka Mattila
Eräopaspalvelu Jukan tokka
040-7599 864
luontoon@jukantokka.fi

Ei kommentteja »

Ei kommentteja toistaiseksi.

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana. TrackBack URL

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla