Luontopäiväkirja

Maaliskuu 21, 2007

Yksiö viirupöllölle

Aihe: Liikkeellä luonnossa — jukka @ 6:09 pm

p1010162a.JPG

p1010157aa.jpg

Hei vaan luonnon ystävät!

Tänään vein viirupöllölle pöntön Luonetjärven pohjoispään metsiin. Viirupöllö pesii mielellään pönttöön, joka muistuttaa sen luonnontilaista pesimäpaikkaa eli onttoja keloja tai palokärjen koloja. Kooltaan pönttö on sieltä suurimmasta päästä eli korkeus 400-600 mm, halkaisija 300-400 mm ja lentoaukon koko 150-200 mm. Etuseinästä voi jättää vaikka yläkolmanneksen kokonaan pois. Pönttö tulisi sijoittaa metsänlaitaan siten, että se on metsän puolella mutta näkyy pellolle tai hakkuuaukolle hyvin.

Hakkuun reunaan pöntön laitoinkin, mutta kun ei ollut tikkaita mukana, niin se tuli asennettua aika alas. Pitää sitä myöhemmin vielä korjata vähän ylemmäksi. Viime viikolla näiltä seuduin kuulin viirupöllön huhuilua, joten toivottavasti se löytää tämän pöntön. Voi tosin olla, että se ei kelpaa ennenkuin vuoden päästä, mutta onpahan se valmiina sitten kun myyräkantakin on parempi.

Matkalla otin kuvan Luonetjärven päässä Rupanlahdessa olevasta joutsenpariskunnasta. Tämä pari on varmaankin sama, joka on pesinyt muutaman vuoden Vääräjärvellä. Toivottavasti niillä on pesä siellä tänäkin keväänä.

Ei kommentteja »

Ei kommentteja toistaiseksi.

Tämän artikkelin kommentit RSS-virtana. TrackBack URL

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.

Toteutettu WordPress-ohjelmiston voimalla